TEBA

UNAMI’den parlamento seçimlerine ilişkin açıklama

Irak

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI), Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimleri öncesi barışçıl ve saygılı bir kampanya yürütülesini beklediklerini açıkladı.

UNAMI, 25 Eylül’de yaptığı açıklamada, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun duyurduğu üzere, 20 Ekim 2024'te yapılması planlanan IKBY Parlamento seçimleri için kampanya döneminin 25 Eylül’de başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

UNAMI, seçmenlerin sandıkta bilinçli kararlar alabilmeleri için katılımcıların vizyon ve programların barışçıl bir şekilde rekabetine odaklanmasıyla, şiddet ve yıldırmadan uzak bir kampanya ortamının sağlanmasının önemini vurguladı.

UNAMI, tüm adaylara, diğer siyasi aktörlere ve medyaya kampanya boyunca saygı, kapsayıcılık ve açık diyalog ortamını teşvik etmeleri gerektiğini belirterek, “Tüm adaylar ve seçmenler, özellikle de seçim süreçlerinde sıklıkla belirgin zorluklarla karşılaşan kadınlar için güvenli ve sıcak bir ortam oluşturmak, bu seçimlerin güvenilirliği açısından çok önemlidir. Seçimlerle ilgili herhangi bir anlaşmazlık, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu tarafından kurulanlar da dahil olmak üzere mevcut mekanizmalar aracılığıyla ele alınmalıdır.” Şeklinde ifadelere yer verdi.

UNAMI, son olarak açıklamasında, IKBY’deki tüm halkların beklentilerini yansıtan adil ve şeffaf bir seçim sürecini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.