TEBA

Sudani: Gazze ve Lübnan'da yaşananlar kasıtlı bir soykırımdır

Irak

Irak Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Gazze ve Lübnan'da yaşananların kasıtlı bir soykırım olduğunu belirtti.

Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıkalmaya göre, Başbakan Sudani, 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılımı çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile New York'ta bir araya geldi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve bu ilişkilerin güçlendirilmesi yolları ile ekonomik işbirliğinin desteklenmesi konuları ele alındı. Başbakan Sudani, Irak'ın yatırım ortamının tüm üretken ve verimli ortaklıklara açık olduğunu vurgulayarak, yabancı yatırımların arttığını ve çeşitli alanlarda birçok fırsatın mevcut olduğunu belirtti.

Her iki taraf, resmi ziyaretler gerçekleştirilmesi konusunda karşılıklı davette bulunarak, işbirliğini güçlendirme, ortak çalışmada yeni alanlar açma ve Irak-Yunanistan ortak komitesini faaliyete geçirme konularında fikir birliğine vardı. Ayrıca, uluslararası koalisyonun Irak'taki görevinin sona ermesiyle birlikte ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi gündeme geldi.

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, Irak'ın bölgede ve dünyada oynadığı merkezi rolü övdü ve Irak hükümetinin istikrar, güvenlik ve kalkınma konularında attığı adımları takdir etti.

Lübnan ve Gazze'deki durumlar ile devam eden saldırıların ele alındığı görüşmede, Başbakan Sudani, bu durumun kasıtlı bir soykırım olduğunu vurgulayarak, Irak'ın her fırsatta uluslararası topluma saldırıların durdurulması ve bölgedeki çatışmaların yayılmasının önlenmesi konusundaki sorumluluklarını hatırlattığını ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.