TEBA

Bağdat heyetinden IKBY’ye ziyaret

Irak

Irak Temsilciler Meclisi Maliye Komisyonu, federal hükümet ile Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) arasında çözülmemiş konuları görüşmek üzere bir heyetin  IKBY’ye ziyaret gerçekleştirdiğini duyurdu.

Irak Temsilciler Meclisi Maliye Komisyonu, federal hükümet ile Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) arasında çözülmemiş konuları görüşmek üzere bir heyetin IKBY’ye ziyaret gerçekleştirdiğini duyurdu.

Maliye Komisyonundan Atvan Atvani başkanlığındaki bir heyetin, IKBY’nin gelirleri, hükümet harcamaları, maaşları, gümrükleri ve vergileriyle ilgili çeşitli mali dosyaları görüşmesi bekleniyor.

Komisyondan yapılan açıklamada, heyetin federal ile IKBY hükümeti arasındaki çözülmemiş sorunları çözmenin yollarını görüşmesinin, böylece devletin mali kaynaklarının, özellikle de petrol ihracatının güçlendirilmesinin yanı sıra, yasal olarak uyum konusunda ortak bir anlayış yaratılmasının planlandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, heyet, federal hükümet ile IKBY hükümeti arasında yakın zamanda imzalanan ve IKBY çalışanlarının maaşlarının ödenmesini öngören anlaşmanın uygulanması için atılan adımları gözden geçirecek.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.