TEBA

"Ağustos ayı maaşları cuma günü dağıtılacak"

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Maliye Bakanlığı ağustos ayı maaşlarının cuma günü dağıtılacağını duyurdu.

Maliye ve Ekonomi Bakanlığının açıklaması şu şekilde:

Ağustos ayı maaşları Cuma günü dağıtılacak.

Federal Hükümet Maliye Bakanlığı'nın ilgili birimleriyle çeşitli toplantılar yapıldı ve aşağıdaki konularda anlaşmaya varıldı.

1- Eylül ayı maaşlarının gönderilmesine ilişkin tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından memur, emekli ve sözleşmeli çalışanların Eylül ayı maaşları olarak “598 milyon dinar” tutarındaki bütçe Çarşamba akşamı Maliye ve Ekonomi Bakanlığı'nın banka hesabına yatırıldı.

2- Maliye ve Ekonomi Bakanı Sayın Avat Şeyh Canab’ın kararı üzerine Ağustos ayı maaşlarının dağıtımına Cuma günü başlanacaktır.

3- Kürdistan Bölgesi Hükümeti çalışanlarının Şubat-Ağustos ayları arasındaki maaş listelerinde yapılan kesintilere ilişkin açıklama ve gerekli bilgiler çeşitli nedenlerle askıya alınmıştır. Kesintilerin önümüzdeki hafta ödenmesi planlanıyor.

4. Güvenlik güçlerinin Eylül ayı maaşlarının ödenmesi ve bu yılın ilk ayları maaşlarından Ağustos ayına kadar yapılan tüm kesintilerin önümüzdeki hafta Irak Maliye Bakanlığı tarafından ödenmesinden sonra, Eylül ayı maaşlarının dağıtımı da bir an önce başlamalıdır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.