Yaşam

Kerkük’te nostalji müziğin adresi: Nostalji Müzik Evi

Kerkük’ün kalbinde yer alan Nostalji Müzik Evi, geçmişe özlem duyan müzikseverleri bir araya getiriyor. Mekan, kasetlerle dolu raflarıyla nostalji sevenlerin yeni uğrak yeri haline geldi.

Nostalji Müzik Evi, düzenli ve tertipli raflarında sergilenen kasetleriyle dikkat çekiyor. Her bir kaset, özenle yerleştirilmiş; müzikseverler için adeta bir hazine sunuyor.

Dükkanda anlamlı sözler de yer alıyor, “Müzik, mutluluğun ifadesi olduğu kadar dertleri de uzaklaştıran sihirli bir sanattır” ve “Merhaba gençler ve her zaman genç kalanlar” ifadeleri, mekana gelenlere sıcak bir karşılama sunuyor. Bu atmosfer, ziyaretçileri sadece müzikle değil, aynı zamanda olumlu bir ruh haliyle de buluşturuyor.

Kerkük’te 1977 doğumlu Nostalji Müzik Evi’nin sahibi Bilal Fazıl Salih, müzik tutkusunu ve Nostalji Müzik Evi’ni kurma amacını TEBA mikrofonuna anlattı.

“1984’ten beri müzik arşivlerini topluyorum”

Salih, müzik tutkusunun çocuk yaşlarda başladığını belirterek, “1995’ten beri marangozluk mesleğini yapıyorum. Sabahları marangozluk, akşamları ise Nostalji Müzik Evi’ndeyim. Çocuk yaşlarda müziğe kulak aşinalığım var ve bu tutku halen devam ediyor. Kırk senedir, 1984’ten beri müzik arşivlerini topluyorum. Sadece Türk dünyasından şarkıları topluyorum.” dedi.

Kerkük’te Nostalji Müzik Evi’ne ilgilinin yoğun olduğunu kaydeden Salih, “Buraya gelip belli bir sanatçının albümünü özellikle talep edenler var. Elimden geldiğince kaset, plak ve cd olarak isteklerini getirmeye çalışıyorum.” ifadesinde bulundu.

“Bütün sanatçıların hayranıyım”

Sanatçılar hakkında bilgi toplamayı sevdiğini dile getiren Salih, “Sanatçıların isimleri, doğum tarihi, yeri ve yaşamları hakkında bilgi toplamayı ve araştırmayı seviyorum. Bu da müzik sevgimden kaynaklanıyor. Bütün sanatçıların hayranıyım.” dedi.

Salih, kasetleri yurtdışından temin ettikleri için bazı zorluklarla da karşılaştıklarını kaydetti.

Genellikle Türkiye’deki sanatçıların kasetlerinin yanında bulunduğunu kaydeden Salih, “Türkmen sanatçıların da eserleri az çok sayıda yanımda bulunuyor. Rahmetli Abdulvahit Küzecioğlu, Abdulrahman Kızılay, Dr. Talat, Sıdık Bender Gafur, Reşit Küle Rıza gibi sanatçıların eserlerini az çok toplamaya çalıştım.” diye konuştu.

“Dükkan içerisindeki raf ve masaların hepsini kendi ellerimle yaptım”

Müzik dükkanını arkadaşlarının ısrarı ve desteği ile açtığını bildiren Salih, “Arşivim evde bulunuyordu. Dükkanı kendi çabamla, hiçbir taraftan maddi destek almadan açtım. Dükkan içerisindeki raf ve masaların hepsini marangoz olduğum için kendi ellerimle yaptım.” diyerek Nostalji Müzik Evi’nin manevi önemine de işaret etti.

“Bir kasete 50 dolar veren vatandaşlar var”

Nostalji Müzik Evi’nin sahibi Bilal Fazıl Salih, internetin yaygınlaşmasıyla müziklere, eserlere ulaşımın kolay olduğu bir dönemde olmamıza rağmen bazı vatadaşlar tarafından kaset ve CD’lere talebin yoğun olduğunu vurgulayarak, “Bir kasete 50 dolar veren vatandaşlar var. Çünkü bu kasetler nadir ve tükenmesi olası.” ifadesinde bulundu.

Salih, “Kardeşim gibi gördüğüm arkadaşlarım da arşivleri bulmama yardımcı oldu. Murat ve Sinan Bezirganoğlu’nun bu konuda büyük çabası oldu. Destek sunan herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.