TEBA

Yıldırım çarpan 24 kişi öldü

Yaşam

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde şiddetli yağmurlar felaketi de beraberinde getirdi. Yıldırım isabet eden 24 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı. 

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde şiddetli yağmurlar felaketi de beraberinde getirdi. Yıldırım isabet eden 24 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı. 

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde şiddetli yağışlar çok sayıda yıldırımı düşmesine neden oldu. Eyalet Acil Durum Harekat Merkezi (SEOC), şiddetli yağışların etkili olduğu Gujarat eyaletinde çoğu yıldırım isabet etmesi nedeniyle 24 kişinin öldüğünü, 23 kişinin yaralandığını bildirdi.

Hava durumu tahmin ajansı Skymet'in Başkan Yardımcısı Mahesh Palawat, Gujarat'ın genelde yılın bu döneminde bu kadar yağış almadığını söyledi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Gujarat Tarım Bakanı Raghavij Patel, 27 Kasım Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Yaşanan kayıpları tespit etmek için kısa süre içinde çalışma başlatacağız" diye konuştu. Patel, söz konusu çalışmanın sonuçlarına göre bölgede yaşayan kişilerin kayıplarının tazmin edileceği bilgisini de paylaştı. 

Hindistan’ın Odisha eyaletinde ise eylül ayında gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olmuştu. Eyaletin başkenti Bhubaneswar’da şiddetli yağışlarla birlikte 2 saatte 61 bin yıldırım düşmüştü. En az 12 kişi yıldırım çarpması nedeniyle hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralanmıştı.

Yıldırım düşmesi nedeniyle 8 büyükbaş hayvan da telef olmuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.