TEBA

"Satürn'ün uydusunda hayat olabilir"

Yaşam

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’ya göre Satürn gezegeninde hayat olabilir. Bu açıklamanın nedeni James Webb Teleskobu'nun kaydettiği görüntülerde Satürn’ün buzla kaplı uydusundan uzaya fışkıran dev su buharı sütunu tespit edildi.

Bilim insanları dünya dışında bir yaşamın varlığını araştırırken her geçen gün diğer gezegenler umut oluyor. Bu sefer Satürn yaşam belirtisi verdi. NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu'nun kaydettiği görüntüler Satürn’e dair yeni veriler ortaya koydu.

Görüntüleri inceleyen astronomlar, Satürn’ün buzla kaplı uydusu Enceladus'tan uzaya fışkıran 6 bin 600 kilometrelik dev su buharı sütununu tespit etti. Araştırmacılar, bunun potansiyel olarak dünya dışı yaşamın belirtisi olabileceğini söyledi.

NASA tarafından yapılan açıklamada, Satürn’ün uydusu olan 504 kilometre çapındaki Enceladus'ta çok sayıda gayzer bulunduğu ve son tespit edilenin de oldukça büyük olduğu belirtildi.

Avrupa Uzay Ajansı gayzerden saniyede 300 litre su fışkırdığını, bunun olimpik su havuzunu birkaç saatte doldurmaya yetebilecek ölçüde olduğunu açıkladı. Fışkıran su buharının yaklaşık yüzde 30'unun, Satürn’ün "e halkası" ile aynı noktada bulunan su halkasını beslediği belirlendi. 


Bilim insanları, Satürn’ün "potansiyel bir ev sahibi olup olamayacağını" araştırmayı sürdürüyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.