Yapılan bir araştırmaya göre, güneş evrendeki diğer yıldızlara nazaran uyumuş ve faaliyeti kısıtlı olarak kabul ediliyor. Bu durum bilim insanlarını şaşırtıyor.
Daily Mail’in haberine göre, Alman Max Planck Enstitüsü’nde çalışan bilim insanları, NASA’nın Kibler Teleskobu’ndan edindiği bilgileri baz alarak, güneşin dünya ve güneş sistemini içeren diğer galaksilere göre ve güneş gibi diğer yıldızların sıcaklık derecesi ve dönüş yaşlarına nazaran düşüşte olduğunu gördüklerini belirtiyor.
Bilim insanları ayrıca güneşin 9 bin yıldır sakin bir evrede olduğunu ve kendisine benzeyen diğer yıldızlara göre sıcaklığının daha az olduğunu kaydetti.
Max Planck Enstitüsü’nde Astrolog Alexander Shaberu konuya ilişkin, “Yapılan araştırmadan sonra güneşe benzeyen diğer yıldızların güneşe göre daha aktif olduğunu öğrendiğimizde şaşkınlığa uğradık.” şeklinde açıklama yaptı.
Bilim insanları söz konusu araştırmada güneşi renk, oluşum, sıcaklık ve dönüşler bakımından 369 yıldızla karşılaştırdı. Güneş, ayrıca yıldız ve güneş sistemindeki gezegenlerde oluşan değişikliklerle de karşılaştırıldı.
Çıkan sonuca göre de güneş sistemindeki güneş de diğerlerine göre çok daha zayıf, farklılık oranı da 5 kat olarak gösteriliyor.
Araştırmanın yazarı Tino Rinold ise güneşin binlerce yıldır sakin evrede olduğu ve bu yüzden güneşin doğru fotoğrafına ulaşamadıkları ihtimali üzerinde duruyor.
Alman Max Planck Enstitüsü bilim adamları araştırmada son olarak, “Güneşin gerçek yaşına nazaran 9 bin yılını karşılaştırmak göz kırpmak gibidir. Bu da mantıklı, çünkü güneşin yaşı yaklaşık olarak 4 milyar 600 milyon yıldır.” şeklinde ifadelere yer verdiler.
Güneş Binlerce Yıldır Uykuda
Güneş Binlerce Yıldır Uykuda
TEBA TEBA
Yaşam
Yapılan bir araştırmaya göre, güneş evrendeki diğer yıldızlara nazaran uyumuş ve faaliyeti kısıtlı olarak kabul ediliyor. Bu durum bilim insanlarını şaşırtıyor.
Paylaş:
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!