TEBA

Atalanta şampiyon oldu, Leverkusen ilk kez kaybetti

Spor

UEFA Avrupa Ligi finalinde Almanya'nın Bayer Leverkusen takımını 3-0 yenen İtalyan ekibi Atalanta, tarihinin ilk Avrupa kupasını kazandı.

İrlanda’nın başkenti Dublin’deki Avrupa Ligi finalinde, İtalyan ekibi Atalanta ile Almanya'nın Bayer Leverkusen takımı karşı karşıya geldi.

Dublin Arena'da tribünlerin "Mavi" yakasının büyük coşkusuyla başlayan mücadeleye Atalanta etkili başladı.

Kanatlardan rakip kaleye yüklenen mavi-siyahlılar, 12’nci dakikada skor tabelasını değiştirerek taraftarını çok bekletmedi. Sağ taraftan ceza alanına giren Zappacosta'nın arka direğe çıkardığı topu Palacios'a rağmen şık bir vuruşla tamamlayan Nijeryalı futbolcu Ademola Lookman, takımını 1-0 öne geçirdi.

Yarı alanından çıkmakta zorlanan Alman ekibinin top kaybında meşin yuvarlakla buluşan ve Xhaka'yı çalımlayarak kaleyi karşısına alan Lookman, 26’ncı dakikada ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşla topu Kovar'ın solundan bir kez daha ağlarla buluşturdu.

Bu sezon ortaya koyduğu futboldan çok uzak bir görüntü sergileyen Bayer Leverkusen karşısında oyunun kontrolünü elden bırakmayan Atalanta, devre arasına 2-0 önde gitti.

İkinci devrede de tempo düşmedi. Baskısını sürdüren İtalya temsilcisi, 75’inci dakikada Lookman’ın fileleri havalandırarak hat-trick yapmasıyla Atalanta farkı 3’e çıkardı.

Kalan bölümde iki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremedi.

Bundesliga'da namağlup şampiyonluğa ulaşan, tüm kulvarlarda 51 maçtır yenilmeyen Bayer Leverkusen'i sahaya gömen Atalanta, Lookman'ın golleriyle 3-0 galip geldi.

Gian Piero Gasperini'nin öğrencileri, tarihinde oynadığı ilk Avrupa kupası finalinde şampiyonluğa ulaştı. İtalyan çalıştırıcı Gasperini, Avrupa Ligi’ni kazanan en yaşlı teknik direktör ünvanını elde etti.

Xabi Alonso yönetimindeki Bayer Leverkusen ise, 51 maç sonra kaybederek sezonun ilk yenilgisini aldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.