TEBA

Sadr: İran'a saldırı kınanmayacak kadar zayıf

Ortadoğu

Irak'ta Ulusal Şii Akımı lideri Mukteda es-Sadr, İsrail'in İran'a yönelik saldırısının kınanmayacak kadar "zayıf" olduğunu belirtti.

Sadr, X sosyal medya platformunda İsrail'in İran'a yönelik saldırısına ilişkin paylaşım yaptı.

Sadr, "Siyonist varlığın İran topraklarını bombalaması, her ne kadar bağımsız ve tam egemen bir devlete yönelik bir saldırı, terörist varlık ve onu destekleyen ABD tarafından uluslararası hukuk ve yasaların açık bir ihlali olsa da, bu saldırı kınanmayacak kadar zayıf ve küçüktür." ifadelerini kullandı.

Tüm İslam ve Arap ülkelerine ve insanlığa çağrı yapan Sadr, katliamları, terörizmi, çocukların ve sivillerin öldürülmesini durdurmaları için "uluslararası kibir güçleri"ne (İsrail, ABD ve onu destekleyen batı ülkeleri) baskı yapılmasını istedi.

Sadr, dünyayı yeni bir savaş tehlikesinden ve kanlı çatışmalardan kurtarmak için herkesi İsrail'i boykot etmeye, büyükelçiliklerini kapatmaya ve bu ülkeyle işbirliğini suç kapsamında değerlendirmeye çağırdı.

Şii lider, "Irak hükümetinin, ülkenin hava sahasının ihlal edilmesi ve bunun terör savaşında (İsrail) kullanılmasına diplomatik ve siyasi caydırıcılık yoluyla karşı çıkması gerektiğini" kaydetti.

Irak hükümeti de, İsrail'in İran'a saldırısını şiddetle kınamış ve İran ile dayanışma mesajı vermişti.

- İsrail'in İran'a saldırısı

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

İran medyası, İsrail'in Tahran'ın batısı ve güneybatısında bazı askeri üsleri hedef aldığını duyurdu. İsrail ordusu da İran'da askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı.

Saldırılardan birkaç saat sonra Tahran'da şiddetli patlama sesleri yeniden duyuldu. İran devlet televizyonu, seslerin Tahran'ın doğusundan geldiğini ve İsrail'in saldırısına karşı hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerden kaynaklandığını ve askeri tesislerin "isabet almadığını" bildirdi.

Saldırıların ardından İran, hava sahasını ikinci bir duyuruya kadar kapattığını duyurdu.

İsrail ordusu, İran'da bazı askeri tesislere saldırı düzenlediklerini saldırının "başarıyla tamamlandığını" açıkladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.