TEBA

İsrail, Lübnan'ın güney ve doğusunu havadan vurdu

Ortadoğu

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300'den fazla "hedefe" hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, ülkenin güneyindeki En-Nebatiye kentine bağlı Ez-Zerrariye ve Ensar beldeleri arasındaki bölgelere ve vadilere hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda, Abba, Cebşit, Eş-Şarkiye, En-Nemriye, Kefer Tenbit, Nebatiye el- Fevka, Deyr ez-Zehrani, Rumin, Humin el-Fevka, Yahmur, Arnun ve Secd beldeleri çevresi, Kefer Rumman otoyolu, Et-Tuffah bölgesindeki tepeler ve Er-Reyhan dağı gibi birçok nokta hedef alındı.

Aynı zamanda İsrail, ülkenin doğusundaki Bekaa, Şemstar, Budayi, En-Nebi Şit ve Bealbek gibi bir çok bölgeye de de hava saldırıları gerçekleştirdi.

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Ed-Delafe eteklerindeki Litani Nehri yatağı ve Sur'un doğusundaki bölgeleri de yoğun şekilde bombaladı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Lübnan'da "Hizbullah'a ait hedeflere" saldırılar düzenlemesini onayladığı belirtildi.

Lübnan'ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300'den fazla "hedefin" vurulduğu ifade edildi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, hava saldırıları nedeniyle Lübnan'ın güneyi ve doğusunda çok sayıda bölgeden dumanlar yükseldiği görülüyor.

İsrail ordusu, bu sabah saatlerinde Lübnan'a iki ayrı hava saldırısı başlattığını duyurmuştu. Saldırılarda Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki bazı bölgelerin hedef alındığı aktarılmıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı: 50 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi yaralandı

Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail’in Lübnan’a yönelik bugünkü saldırılarında ilk belirlemelere göre 50 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi yaralandı

İsrail'in Lübnan'ın güneyi ve doğusuna düzenlediği saldırılarda 1 kişi öldü, 34 kişi yaralandı

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyi ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarında 1 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in doğusundaki Bealbek kentindeki Hermel bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğü ve ikisi yoğun bakımda olmak üzere 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bakanlığın bir başka açıklamada da İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentindeki Aytarun beldesine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin yaralandığı, yaralılardan birinin yoğun bakımda olduğu aktarıldı.

Açıklamada, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında Lübnan'ın Cenub kentinin El-Malikiye beldesinde ve Sur kentindeki Cibal el-Batm köyünde 13, Nebatiye kentinin Bint Cubeyl beldesinde 3, Tuffahata kasabasında 1 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Gallant, ABD Savunma Bakanı Austin ile telefonda görüştü

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile dün akşam telefonda görüştüğü bildirildi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gallant'ın Austin'e İsrail'in Hizbullah'a yönelik saldırıları hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Görüşmede ayrıca Gallant ve Austin'in bölgesel durumu da ele aldıkları kaydedildi.

İsrail ile çatışan Hizbullah, 2 mensubunun öldürüldüğünü duyurdu

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde İsrail ile girilen çatışmada 2 mensubunun daha öldüğünü açıkladı.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah mensubu Mahmud Hüseyin Saad'ın ve Hüseyin Esad Abdullah'ın İsrail ile çıkan çatışmada öldüğü belirtildi.

Lübnan Hizbullahı ile İsrail ordusu arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalar ve karşılıklı saldırılarda yaşamını yitiren Hizbullah mensuplarının sayısı 505'e yükseldi.

İsrail ordusunun, Beyrut'a yönelik hava saldırısı

İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3'ü çocuk 7'si kadın 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Hizbullah, saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurmuştu.

Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ile telsizlerin patlatılması ve ardından gerçekleşen Beyrut saldırısında toplamda 84 kişi ölmüştü.

İsrail-Lübnan sınırı, 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalara sahne oluyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.