TEBA

“DEAŞ'ın Selahaddin sorumlusu öldürüldü”

Ortadoğu

Irak Ordusu Müşterek Harekat Komutanlığı, düzenlediği hava saldırısında, DEAŞ'ın sözde "Selahaddin Valisi"nin öldürüldüğünü duyurdu.

Komutanlıktan yapılan açıklamada, Selahaddin vilayetine bağlı El-Ays bölgesinde, "terör örgütünün sığınağına hava saldırısı düzenlendiği" belirtildi.

Selahaddin Harekât Komutanlığı müfrezeleri, keşif taburu ve askeri istihbarat müfrezelerinden bir kuvvetin, harekât komutanının gözetiminde hedeflenen alanda inceleme yapmak için bölgeye sevk edildiği aktarılan açıklamada, saldırıda 4 DEAŞ mensubunun öldürüldüğü bunların aralarında sözde Selahaddin Valisi Ebu Ömer el-Kureyşi'nin de bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Saldırı sonucu çok sayıda farklı silah, gece görüş gözlüğü ve el bombasının yanı sıra, DEAŞ mensuplarına ait 8 cep telefonu ile lojistik ve idari malzeme ele geçirildiği ifade edildi.

Müşterek Harekat Komutanlığı birliklerinin, "ilk hedeflenen yerin yakınında başka bir terörist yuvası tespit ettiği ve tamamen yok ettiği ve operasyonlarına devam ettiği" paylaşıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.