TEBA

Barzani Sünni parti liderleri ile görüştü

Ortadoğu

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani, Bağdat'ta Sünni parti liderleri ile bir araya geldi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani, Bağdat'ta Sünni parti liderleri ile bir araya geldi.

Barzani'nin Ofisinden yapılan açıklamaya göre Barzani, bugün Bağdat ziyareti kapsamında, Egemenlik Koalisyonu Başkanı Hamis Hancer'in evinde Sünni liderlerle görüştü.

Görüşmede Sünni liderler, Barzani'nin Bağdat ziyaretini takdir ederek, görüşmede Sünni tarafların talep ve sorunları ile Irak Meclis Başkanının atanması konusu ele alındı.

Görüşmede Sünni siyasi partiler, Barzani'den tüm topluluk ve bileşenlerin sorun ve taleplerine çözüm bulabilmesi için Irak'taki siyasi sürece yardımcı olmasını talep etti.

Mesud Barzani de Sünni partilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplantının taraflar arasında daha fazla anlayış ve koordinasyon için bir başlangıç ​​olmasını temenni etti.

Görüşmenin bir diğer bölümünde de Barzani, Bağdat ziyaretinin nedenleri ile Koordinasyon Çerçevesi'nin yanı sıra diğer siyasi partilerle yaptığı görüşme ve toplantılar hakkında bilgi vererek, Irak'taki siyasi durumda olumlu bir atmosferin yaşandığını, engellerin ve sorunların anayasa temelinde anlaşmalara göre aşılması gerektiğini söyledi.

Irak meclis başkanının seçimi konusuna ilişkin olarak Barzani, "Kamu çıkarı, bireysel ve parti çıkarlarının üstündedir. Sünni partilere birbirlerine yardım etme ve bu sorunu bir an önce çözme çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.