TEBA

KOD dizisi çok yakında vizyona girecek

MAGAZİN

Türkmeneli’de bir ilke imza atarak çekilen aksiyon ve gerilim konulu Kod adlı dizi, önümüzdeki aylarda vizyona girecek.

Dizinin yapımcısı ve senaristi Ali Öztürk, TEBA Magazin’e çok özel açıklamalarda bulundu.

 

 

Geniş bir cast kadrosuna sahip olan projenin çekimlerine devam edildiğini ifade eden Öztürk, “Çalışmalarımız ve çekimlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Çok güzel ve profesyonel bir kadroyla çalışıyoruz. Yurt dışından çok özel ve profesyonel bir ekip çekimler için buraya geldi. Gerek usta isimler gerekse de genç ve yeni isimler de ekibimizde yer alıyor. Bu projede genç yeteneklere ve yeni yüzlere de yer vermek istedik. En az 50 oyuncu ve 20 kumbara oyuncuyla çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

 

Senarist ve yapımcılığın yanı sıra Türkmen sanatında da birçok başarılı projeye imza atan sanatçı Öztürk, dizide nice sürpriz ismin de yer alacağını ancak bu detayları ilerleyen zamanlarda paylaşabileceklerini belirtti.

 

 

Dizinin Türkmen sinemasında adeta yeni bir çığır açacağına dikkat çeken Ali Öztürk, projenin Türkmeneli TV’de yayınlanacağını söyleyerek, “Dizi için kanalla anlaşma sağladık. Şu an için yayın tarihi netleşmese de ekim ayının ortalarında vizyona girmesini planlıyoruz.” dedi.

 

 

Çekimleri bölüme değil de lokasyonlara göre yaptıklarını söyleyen Öztürk, “Birçok lokasyondaki çekimlerimiz tamamlandı, geri kalanını da bitirdikten sonra yakın bir tarihte tanıtımını paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

Hem kadrosu, hem senaryosu hem de detaylarıyla oldukça ilgi çeken projenin yönetmenliğini ise Hasan Derviş üstlendi. 

 

 

Peki dizinin konusu nedir?

Aksiyon ve dram konulu dizinin öyküsü gerçek olaylardan yola çıkarak hayallerin doruklarını zorluyor. Senaryoda, üç Türkmen doktorun ürettiği elektronik ilacın gizliliği ortaya çıktıktan sonra olaylar boy gösteriyor.

 

 

Hadiseler doktorlardan birinin oğlunu ölüme götürecek kadar büyüyor. Başrol karakteri Umut, herkesin umudu olup insanlığı kurtarmaya yemin ederek karanlık güçlerle ucu bucağı belli olmayan bir savaşa giriyor. Ölüm kalım mücadelesi veren başrol karakterine gizli bir Türkmen teşkilatı üyesi silah arkadaşı oluyor ve bu can pazarında omuz omuza savaşıyorlar.

 

 

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.