TEBA

Vali Hoşnav: Oylama sorunsuz geçiyor

Irak

Erbil Valisi Umed Hoşnav, Erbil’de özel oylama sürecinin sorunsuz geçtiğini söyledi.

Vali Umed Hoşnav, basına yaptığı açıklamada, sabah saatlerinden itibaren Erbil ilindeki tüm istasyonları ilgili makamlarla ziyaret ettiklerini belirterek, “Sürecin üzerinden dört saatten fazla zaman geçti, şu ana kadar çok iyi gidiyor ve herhangi bir sorun yok." dedi.


Umed Hoşnav, "Erbil ilinde özel seçimlerde oy kullanma hakkına sahip 89 bin 791 seçmen var ve oy kullanma hakkına sahip olan herkesin katılacağını umuyorum." şeklinde açıklama yaptı.


Hoşnav, “Genel seçimler için tüm hazırlıkları yaptık ve genel seçimlerin Erbil ilindeki özel seçimler gibi iyi geçmesini temenni ediyorum." ifadesinde bulundu.


Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Erbil Şubesi Başkanı Marwan Muhammed, "Bazı küçük teknik sorunlar yaşadık, ancak bunların oylama üzerinde hiçbir etkisi olmadı ve hızlı bir şekilde çözüldü." dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimleri için güvenlik güçleri için özel oylama süreci bugün başladı.


IKBY Parlamentosu altıncı dönem oturumu seçimlerinin 20 Ekim’de yapılamasına karar verilmişti. Bugün (18 Ekim 2024) ise özel oylama gerçekleştiriliyor. Sandıklar sabah 07.00'de açıldı ve bugün 18.00'de oy verme işlemi sona erecek.

Özel oylamada seçmen sayısı ise illere göre şöyle belirlendi:


Erbil 89 bin 791 özel seçmenle ilk sırada, 78 bin 661 özel seçmen sayısıyla Süleymaniye ikinci sırada, 46 bin 556 seçmenle Duhok üçüncü sırada ve 952 özel seçmenle Halepçe dördüncü sırada yer aldı. Özel seçmenin toplam sayısı 215 bin 960.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.