TEBA

Sudani’den Türkiye ile yapılan su anlaşmasının takibi için hızla komisyon kurulması talimatı

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Türkiye ile yapılan su anlaşmasını takip etmek üzere hızla yüksek bir komisyonun kurulması talimatını verdi. Sudani ayrıca, kalkınma yolu projesinin hayata geçirilmesi için Türk tarafıyla sürekli iletişimde kalınmasının önemine vurgu yaptı.

Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Sudani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan'ın Irak'a yaptığı son ziyaret sırasında imzalanan anlaşmalar ve mutabakatların takibine yönelik ikinci toplantıya başkanlık etti.

Açıklamaya göre, toplantıda, iki taraf arasında imzalanan 24 mutabakat zaptı ve anlaşmanın uygulanmasına yönelik önlemler gözden geçirildi.

Başbakan Sudani, uygulama adımlarında ilerlerken Türk tarafıyla iletişimin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, her ilgili bakanlığın, mutabakat zaptlarının uygulanmasını hızlandırmak amacıyla, doğrudan kendisinin denetiminde net bir çalışma planı hazırlaması talimatını verdi.

Sudani ayrıca, Irak ve Türkiye arasında su alanında işbirliğine yönelik çerçeve anlaşmasının uygulanması için özel yüksek komisyonun hızla oluşturulması ve ortaklaşa gerçekleştirilecek su projelerinin hazırlanmasının önemine vurgu yaptı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.