TEBA

Sudani: Terör örgütü DEAŞ’ın sözde valisi öldürüldü

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, terör örgütü DEAŞ’ın sözde valisi ve sekiz teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, terör örgütü DEAŞ’ın sözde valisi ve sekiz teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Sudani, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, terörle mücadele teşkilatı güçleri ve Ulusal Güvenlik Ajansı güçlerinin, teröristlerin Hamrin sıradağlarındaki sığınaklarına yönelik bir operasyon düzenlediğini bildirdi.

Başbakan Sudani, "Terörle Mücadele Teşkilatı ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı, yoğun bir istihbarat çalışması ve iki güvenlik ve istihbarat teşkilatı arasındaki yüksek koordinasyona dayalı olarak birkaç ay boyunca kapsamlı bir soruşturma yürüttü. Koordinasyon, denetim ve görev paylaşımı yoluyla ortak operasyonlar yürütüldü." dedi.

Operasyonlar kapsaında terör örgütü DEAŞ’ın sözde Irak Valisi ile 8 teröristin öldürüldüğü kaydedildi.

Sudani, Irak'ta teröristlere yer olmayacağını ve Irak toprakları teröristlerden temizlenene kadar takip etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul da sözde "Irak valisinin" öldürülmesinin teröre güçlü bir mesaj olduğunu belirterek, bunun teröristler üzerinde büyük bir etkisi olacağını kaydetti.

Yahya Resul, Irak Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "DEAŞ çetelerinin üst düzey liderleri, aralarında sözde 'Irak valisi' ve 8 üst düzey liderin hedef alındığı kahramanca operasyon, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Muhammed Şiya Sudani'nin sürekli takibi ve direktifleri doğrultusunda gerçekleştirildi. Bu operasyon, aylarca süren yoğun istihbarat çalışması ve iki güvenlik birimi arasında yüksek düzeyde koordinasyonla, Terörle Mücadele Birimi ve Ulusal Güvenlik Birimi kahramanlarının üstün çabalarıyla mümkün oldu. Ayrıca Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın denetimi ve görev dağılımı ile başarılı bir şekilde yürütüldü." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.