TEBA

Su Kaynakları Bakanı ile Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi sulama projelerini görüştü

Irak

Irak Su Kaynakları Bakanı Avn Diyab Abdullah, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan ile sulama projelerinin uygulanmasına ilişkin çerçeve anlaşmanın maddelerinin hayata geçirilmesini görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Su Kaynakları Bakanı Avn Diyab Abdullah'ın, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan ve Türk Müteahhitler Birliği Başkanı ile büyükelçilikteki iş insanları ve uzmanlardan oluşan heyetin katılımıyla gerçekleşen toplantıya başkanlık ettiği belirtildi.

Açıklamada, Bakan Diyab'ın iki ülkenin tüm anlaşmaları, özellikle çerçeve anlaşmaları, somut projelere dönüştürmek için iletişimi sürdürme ve toplantılara devam etme arzusunu dile getirdiği ifade edildi.

Diyab, Irak'taki su kaynakları yönetiminin tamamen geliştirilmesi gerektiğini ve Irak'ın eski medeniyetlerinin modern sulama tekniklerini, örneğin yağmurlama ve damla sulama yöntemlerini kullandığını belirtti. Güvenlik istikrarının sağlanmasının ardından, hükümetin inşaat ve kalkınmada, özellikle sulama sektöründe önemli bir ilerleme kaydetmek için çalıştığını ve Başbakan Muhammed Şiya Sudani’nin su konusuna büyük önem verdiğini vurguladı.

Diyab ayrıca, Türk şirketlerinin sulama projeleri ve barajlar gibi altyapı projelerini gerçekleştirme konusundaki yetkinliğine güvenini dile getirdi.

Büyükelçi ve Türk Müteahhitler Birliği Başkanı ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden ve çerçeve anlaşmaya uygun olarak işbirliği ve koordinasyon fırsatlarının açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, anlaşmanın hükümlerinin uygulanması için toplantıların ve ziyaretlerin devam edeceğini belirtti. 

Aynı zamanda, dünya standartlarına uygun projeler gerçekleştiren deneyimli Türk şirketlerinin ve yatırımcılarının sürece dahil edilmesinin önemini vurguladılar.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.