TEBA

Mesud Barzani: Oluşumların seçimlerden mahrum olması halkın gerçek sesini yansıtmayacak

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani, Hollanda’nın Erbil Başkonsolosu Jaco Beerends ve Almanya’nın Erbil Başkonsolosu Klaus Streicher'i ile görüştü.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani, Hollanda’nın Erbil Başkonsolosu Jaco Beerends ve Almanya’nın Erbil Başkonsolosu Klaus Streicher'i ile görüştü.

Barzani’nin Ofisinden yapılan açıklamaya göre Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimleri ile Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) seçimlere ilişkin tutum ve yorumlarının ele alındığı görüşmede, Hollanda ve Almanya konsolosları seçim yapılmasının önemini vurgulayarak demokrasinin yüzünü temsil eden adil bir seçimin yapılmasına ülkelerinin desteklerini yineledi.

Barzani Hollanda ve Almanya'nın halkın davasını desteklemedeki rolüne övgüde bulunarak, KDP’nin son iki yıldır seçimlerin zamanında yapılması için her türlü çabayı gösterdiğini belirtti.

Seçimlerin engellendiğini, şeffaf ve adil bir seçime karşı sorun çıkarmak için dış müdahalelere ve federal mahkemeye başvurulduğunu belirten Mesud Barzani, “Dini ve etnik oluşumların seçimlerden mahrum olması, 400 binden fazla seçmenin oy kullanmaması ve seçimlerde uygunsuz prosedür ve mekanizmaların uygulanması, seçimlerin Kürdistan halkının gerçek sesini yansıtmamasına neden oluyor.” dedi.

KDP’nin özgür ve adil bir seçimin yapılmasını desteklediğini kaydeden Barzani, sürecin halkın iradesini ve gerçek sesini demokrasiye ve bölge kurumlarının meşruiyetine hizmet edecek şekilde temsil etmesi için seçim dosyasındaki tüm teknik eksikliklerin, anayasal ve hukuki ihlallerin giderilmesinin gerekli olduğuna değindi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.