TEBA

Maliki'den Sadr'a yanıt

Irak

Kanun Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri el-Maliki, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın açıklamasına yanıt verdi.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda Maliki, “Siyasi ve sosyal hayatımda, ulusal siyasi çatışmaları abartanlara ve kişiselleştirenlere cevap vermemeye alışkınım." ifadeside bulundu.

Kanun Devleti Koalisyonu Başkanı Maliki, "Siyasi ve güvenlik arenasında onlara cevabım, Irak'ın güvenliğini, halkın güvenliğini korumak ve halkın özgürlüğüne el koymamaktı.” dedi.

- Sadr'dan "Maliki'yi bırakın gelin" çağrısı

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, dün yaptığı açıklamada, ulusal çoğunluk hükümetini kurma yolunda ilerlediklerini ifade ederek, Şii gruplarla uzlaşıya varamadıklarını söylemişti.

Koordinasyon Çerçevesi'ne, Maliki olmadan ittifak kurma çağrısı yaptığını ancak bunu reddettiklerini belirten Sadr, şunları ifade etmişti:

"Koordinasyon Çerçevesi ile birkaç kez görüşmemiz oldu. Görüşmelerimizde herhangi bir uzlaşıya varamadık. Onlar, ne bizim ne de kendilerinin muhalefete geçmesini istiyorlar.

Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri ve Asayib Ehlilhak Hareketi lideri Kays Hazali'ye, 'Nuri el-Maliki olmadan bizimle ittifak kurabileceklerini ve hükümete ortak olabileceklerini' ilettim. Ancak onlar, Maliki olmadan buna razı olmayacaklarını bildirdiler."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.