TEBA

Komisyon: Özel oylamada manuel ve elektronik sayım %100 uyumlu

Irak

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun Komiserler Konseyi, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimlerinde özel oylamada verilen oyların manuel ve elektronik sayımı arasında %100 uyum sağlandığını bildirdi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun Komiserler Kurulu, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimlerinde özel oylamada verilen oyların manuel ve elektronik sayımı arasında %100 uyum sağlandığını bildirdi.

Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Yargıç Fayyad Al-Bajari, INA’ya yaptığı açıklamada, "Genel oylama işlemi bugün sabah 7'de başladı. Geçen Cuma günü özel oylama gerçekleştirilmişti ve bu tamamen şeffaf bir şekilde tamamlandı. Seçim Komisyonu'nun performansı, siyasi gruplar ve gözlemciler tarafından çok iyi değerlendirildi çünkü manuel ve elektronik sayım arasındaki oy uyumu %100, oy iletim oranı da %100 oldu." dedi.

 
El-Bajari, “İlk kez Seçim Komisyonu'nun Kürdistan Bölgesi'nde elektronik cihazlar ve biyometrik elektronik seçmen kayıtları ile seçim gerçekleştirdi ve bu, bölgemizdeki halkımız ve tüm Irak halkı için büyük bir başarıdır. Bu süreçten herkes için şeffaf ve tatmin edici sonuçlar çıkmasını umuyoruz." ifadesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.