TEBA

Komisyon Başkanı: Kural ihlali yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacak

Irak

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Komiserler Kurulu Başkanı Ömer Ahmed, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimleri sırasında kural ihlali yapanlara karşı yasal işlem başlatılması konusunda uyardı.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Komiserler Kurulu Başkanı Ömer Ahmed, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimleri sırasında kural ihlali yapanlara karşı yasal önlem alınması konusunda uyardı.


Ömer Ahmed, basına yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesel Parlamentosu seçimlerinde özel oylama sürecinde ihlal yaratmaya çalışan her kişi veya kuruluş hakkında yasal işlem başlatılacağını söyledi. Ömer, tüm partileri sandık merkezlerinin yakınına çadır kurmaması yönünde uyardı.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı Hakim Ömer Ahmed, düzenlediği basın toplantısında, “Kürdistan Bölgesi'nin dört seçim bölgesinde de sandıklar sabah saat 7'de açıldı, ekipmanlar kullanıldı ve Irak genelinde özel oylama için 165 merkez bulunuyor. Bunlardan 12'si Irak'ın diğer şehirlerinde, geri kalanı ise Kürdistan Bölgesi'nde." dedi.

Hakim Ömer, “Süreç iyi gidiyor ve seçmenlerden sakin olmalarını istiyoruz çünkü oy vermek ve sürecin tadını çıkarmak için zaman var, böylece herhangi bir çatışma yaşanmaz. Kürdistan Bölgesi genelinde çağrıda bulunduk, sandıklara cep telefonu götürmenin yasak olduğunu söyledik.” şeklinde açıklamada bulundu.

Ömer, yolsuzluk oranının sıfırdır olduğunu ve yapılamayacağını belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.