TEBA

KDP’li yetkili: Yapılan değişikliklerle seçimlere katılacağız

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Süleymaniye'deki 4. Şube Başkanı Ari Harsin, KDP’nin Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) parlamento seçimlerine yapılacak değişikliklerle katılacağını belirtti.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Süleymaniye'deki 4. Şube Başkanı Ari Harsin, KDP’nin Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) parlamento seçimlerine yapılacak değişikliklerle katılacağını belirtti.

Ari Harsin basına yaptığı açıklamada, “Biz her zaman seçime hazırız ancak seçimin mekanizmaları konusunda bazı yorumlarımız oldu. Şu anda yapılan değişikliklerle evet seçimlere katılacağız.” dedi.

Harsin, “Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun teklifi Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'ye iletilecek. Kürdistan parlamento seçimlerinin yeni tarihini, artık gelenek haline gelen siyasi partilerle istişare ederek belirlenecek.” ifadesinde bulundu.

- IKBY Parlamentosu'ndaki 100 sandalyeden 5'i oluşumlara ayrıldı

Irak Yüksek Yargı Konseyi'ne ait olan Seçim Yargı Kurulu, IKBY Parlamentosu’nda oluşumlara beş sandalye tahsis etme kararı aldı.

Karara göre, IKBY Parlamentosu’ndaki 100 sandalyeden 5'i Türkmen, Hristiyan ve Ermenilere ayrıldı. Sandalyeler, IKBY’nin üç ili arasında bölünecek; Süleymaniye’ye iki sandalye, Erbil’e iki ve Duhok bir sandalye verilecek.

Irak Yüksek Yargı Konseyi'ne ait olan Seçim Yargı Kurulu; Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’ndeki toplulukların sunduğu bir dizi şikayete yanıt olarak, IKBY Parlamentosu'ndaki 100 sandalyeden beşini oluşumlara ayırmaya karar verdi. Buna göre IKBY Parlamentosu’nda 95 genel sandalye olacak, diğer beşi ise oluşumlara ayrılacak.

Irak Yüksek Bağımsız Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumana Ghalai daha önce yerel medyaya sandalyelerinoluşumlara nasıl dağıtılacağına ilişkin yaptığı açıklamada, Süleymaniye'de Türkmenlere ve Hristiyanlara birer, Erbil'de Türkmenlere ve Hristiyanlara birer sandalye ayrıca Duhok’ta Ermenilere bir sandalye ayrıldığını belirtmişti. 

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.