TEBA

Irak’ın BM Daimi Temsilcisi’nden “savaş” uyarısı

Irak

Irak’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Abbas Kazım Ubeyd, bölgenin tam kapsamlı bir savaşa sürüklenmesi konusunda uyarıda bulundu.

Ubeyd, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı konuşmasında, "Güvenlik Konseyi'nin acil ve bağlayıcı ateşkes kararları alması gerektiğini söyleyerek, "Güvenlik Konseyi'nin müdahil olmaması, varlığın ihlallerini sürdürmesinin önünü açar." dedi.

Bölgenin tam kapsamlı bir savaşa sürüklenmesi konusunda uyarıda bulunan Ubeyd, "Siyonist varlığın suçlarının engellenmemesi, bölgeyi geniş çaplı çatışmalara sürükler." şeklinde açıklama yaptı.

Ubeyd, "Suçların durdurulamaması, Siyonist varlığı daha da cüretkar hale getirir." diyerek, savaşın daha fazla ölüm ve zorunlu göçe yol açacak yeni bir aşamaya girdiğini vurguladı.

Ubeyd, "Uluslararası toplumun Filistin ve Lübnan'daki işgal katliamlarını durdurma konusunda ahlaki ve insani bir sorumluluğu olduğunu, savaşın Lübnan'a sıçraması ve genişleme olasılığının bölge için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

BM Daimi Temsilcisi Abbas Kazım Ubeyd ayrıca, "Siyonist işgalin bölgedeki suçları ve Seyyid Hasan Nasrallah'ın suikastı büyük bir tehdit oluşturuyor." şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.