TEBA

Irak'ın tüm ticaret odaları temsilcileri Erbil'de toplandı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu Divan Başkanı Umed Sabah, ticaret sorunlarının çözümü için tüm kapıları açtıklarını belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu Divan Başkanı Umed Sabah, ticaret sorunlarının çözümü için tüm kapıları açtıklarını belirtti.

Irak ile IKBY Ticaret Odaları arasında bugün toplantı gerçekleştirildi. Sabah başkanlığında düzenlenen toplantıya Irak ve IKBY Ticaret Odaları başkanları katıldı.

Sabah düzenlediği basın toplantısında, iki tarafın ekonomik, ticari ve endüstriyel ilişkileri ele aldığını, IKBY ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için her kapıyı açacaklarını kaydetti.

Umed Sabah, "Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin talimatı üzerine Irak Ticaret Odaları ile bir dizi toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının amacı sorunların çözümü için Irak hükümetinin kurumlarına tüm kapıların açılmasıydı." ifadesinde bulundu.

"Geçtiğimiz aylarda Federal Ekonomi Bakanlığı temsilcileriyle görüştük, ardından Irak Meclisi Maliye Komisyonu ile de toplantı yaptık, bu, Irak'ın tüm illerindeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile üçüncü toplantımız.” diyen Salih, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Görüşme verimli geçti. Geriye kalan sorunları çözmek için Kürdistan Bölgesi Yönetimi ile Irak hükümeti arasındaki ekonomik ve endüstriyel ilişkilerin yanı sıra federal hükümetle ilişkilerin iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi de dahil olmak üzere birçok konuyu görüştük."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.