TEBA

IKBY’de özel oylama başladı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimleri için güvenlik güçleri için özel oylama süreci bugün başladı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimleri için güvenlik güçleri için özel oylama süreci bugün başladı.


IKBY Parlamentosu altıncı dönem oturumu seçimlerinin 20 Ekim’de yapılamasına karar verilmişti. Bugün (18 Ekim 2024) ise özel oylama gerçekleştiriliyor. Sandıklar sabah 07.00'de açıldı ve bugün 18.00'de oy verme işlemi sona erecek.


Özel oylamada k seçmen sayısı ise illere göre şöyle belirlendi:

Erbil 89 bin 791 özel seçmenle ilk sırada, 78 bin 661 özel seçmen sayısıyla Süleymaniye ikinci sırada, 46 bin 556 seçmenle Duhok üçüncü sırada ve 952 özel seçmenle Halepçe dördüncü sırada yer aldı. Özel seçmenin toplam sayısı 215 bin 960.


Aktarılan bilgilere göre Erbil’de 306 genel, 62 özel, Süleymaniye 276 genel, 57 özel, Duhok’ta 142 genel, 33 özel, Halepçe’de ise 3 genel ve bir özel sandık kuruldu.


Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, "Özel ve genel oy verme günlerinde cep telefonu ve kameraları sandık merkezlerine götürmeyin, çünkü bu yasaktır ve izin verilmiyor.” şeklinde açıklama yaptı.


Sandık görevlilerinin verdiği bilgiye göre, yere düşen ya da kirli olan seçim kağıtları geçersiz sayılacak. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.