TEBA

IKBY Başbakanı Barzani ile Bakan Fidan bir araya geldi    

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan görüştü.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan görüştü.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan'ın gerçekleştirdiği görüşmeye katıldı.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Bayraktar'ı, Uluslararası Erbil Havalimanında IKBY Tabii Kaynaklar Bakanı Kemal Muhammed ve Erbil Valisi Umed Hoşnav karşıladı.

Bakan Fİdan'ın IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Türkmen temsilciler ve Kürdistan İslami Bİrlik Partisi yetkilileri ile görüşmesi bekleniyor.

Bakan Fidan, başkent Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaretin ilk gününde 22 Ağustos'ta Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşmüştü.

Fidan, 23 Ağustos'ta ise Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani tarafından kabul edilmiş, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, Malezya Dışişleri Bakanı Zambry Abdul Kadir, Irak Türkmen Cephesi (ITC) liderleri ve Türkmen toplumunun önde gelenleri, Irak Egemenlik İttifakı lideri Hamis Hançer, Fetih İttifakı lideri Hadi Amiri, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim ve eski Başbakan, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki ve Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad ile bir araya gelmişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.