TEBA

IKBY Bakanlar Kurulundan emekli maaşların eşitlenmesine ilişkin açıklama

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, emeklilerin maaşlarının federal hükümetteki emeklilerle eşitlenmesi yönündeki öneriyi bugün onayladı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, emeklilerin maaşlarının federal hükümetteki emeklilerle eşitlenmesi yönündeki öneriyi bugün onayladı.

Bakanlar Kurulu, bugün IKBY BaşbakanI Mesrur Barzani başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirerek, maaş meselesi ve emekli maaşlarının federal hükümet maaşlarıyla eşitlenmesi konusunu ele aldı.

Toplantının ilk bölümünde Maliye ve Ekonomi Bakanı Avat Şeyh Cenab, IKBY emekli maaşlarının federal hükümet maaşlarıyla eşitlenmesi konusuna ilişkin veri ve bilgilerin yer aldığı bir rapor sundu.

Federal Mahkemenin kararına ve iki Mali Denetleme Bürosundan oluşan ortak ekibin raporunda, IKBY’de sayısı 277 bin 541 kişi olan ve aylık toplam maaş harcaması 122 milyar dinar olan emeklilerin maaşlarında, ayrıcalıklarında ve mali haklarında eşitlik sağlanmasına yönelik 2014 yılı 9 sayılı kanunla çalışılmasına vurgu yapıldı.

Raporda, IKBY’de en düşük emekli maaşının 220 bin dinar, Irak'ın diğer bölgelerinde ise 500 bin dinar olduğu belirtildi.

Bakanlar Kurulu, Maliye ve Ekonomi Bakanlığı ile iki Mali Denetleme Bürosundan oluşan ortak ekibin, emeklilerin çıkarları doğrultusunda IKBY de dahil olmak üzere Irak genelinde emeklilik yasasını birleştirme önerisini onayladı.

Maliye ve Ekonomi Bakanlığı, Bakanlar Kurulu Ofisi ve Sekreterliğine gerekli hukuki ve idari tedbirleri almaları, bu amaçla Federal Maliye Bakanlığı ile irtibat kurmaları talimatı verildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.