TEBA

IKBY Bakanlar Kurulu: Federal hükümet anayasal sorumluluğunu yerine getirmeli

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, federal hükümete bütçeyi IKBY’ye gönderme konusundaki anayasal sorumluluğunu yerine getirmesi talebinde bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, federal hükümete bütçeyi IKBY’ye gönderme konusundaki anayasal sorumluluğunu getirmesi talebinde bulundu.

IKBY Başbakanı Mesrur ​​Barzani, IKBY Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti.

Toplantıda Irak Bakanlar Kurulunun 19 Mayıs 2024 tarihli olağanüstü toplantısında onaylanan Genel Bütçe Kanununun 2024-2025 yıllarına özel tablolara ilişkin bir rapor sunuldu.

Bakanlar Kurulu, ayrıca IKBY müzakere heyetine bölgedeki maaşlı çalışanların çıkarlarını ve anayasal haklarını korumak için koordinasyon kurma talimatı verdi.

Maaşların ödenmesi konusunda tüm bakanlıkların Irak Maliye Bakanlığı ile koordineli çalışmaya devam etmesi ve maaşlı çalışanların listesinin zamanında federal hükümete gönderilmesi gerektiğini belirten IKBY Başbakanı Barzani, “Buna karşılık federal hükümet de bölgenin bütçesini gönderme konusundaki anayasal sorumluluğunu yerine getirmeli.” dedi.

Toplantının sonunda da küçük ve orta projelere finansal destek sağlayan Gençlik Proje Destek Fonunun tanıtımına, şehirler arasındaki oto yolları ile tanker ve tır trafiğinin etkisine ilişkin iki rapor sunuldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.