TEBA

Erbil Valiliğinden Lenge Çarşısındaki yangına ilişkin açıklama

Irak

Erbil Valiliğinden Erbil’in Lenge Çarşısında çıkan yangında 166 dükkanın zarar gördüğü bildirildi.

Erbil Valiliğinden Erbil’in Lenge Çarşısında çıkan yangında 166 dükkanın zarar gördüğü bildirildi.

Erbil Valiliğinden yangına ilişkin yapılan açıklamada, “Erbil'deki Langa Çarşısında dün akşam saatlerinde çıkan büyük yangının ardından olay yerine gelen sivil savunma ekipleri, görevli ve çalışanların müdahalesiyle yangın kontrol altına aldı. Toplam 2 bin 400 dükkandan 166 dükkanda hasarlar oluştu." denildi.

"90 sivil savunma çalışanının yanı sıra esnaf ve vatandaşlar da dumandan dolayı sağlık sorunları yaşadı. Bir kısmı sağlık ekipleri tarafından olay yerinde tedavi edilirken, 24 kişi de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangın üç metreden yüksekti ve kontrol edilmesi kolay değildi.” denilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Sivil savunma ekipleri ve diğer ekiplerin tüm çabası, hasarı en aza indirmek ve tüccarların mallarını yanmaktan kurtarmak içindi. Çok şükür maddi hasar dışında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yangının kontrol altına alınması ve mağdurların kurtarılması için çaba gösteren ekipleritebrik ederken, kentimizin esnaf ve vatandaşlarına da Başbakan Mesrur ​​Barzani’nin talimatıyla Erbil Valisi Umed Hoşnav’ın yangının nedenini araştırmak üzere özel bir komite kurduğu konusunda da güvence veriyoruz. Komiteler ve belediye ekipleri tarafından çarşıda hasar tespiti yapıldıktan sonra bugün temizlendi.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.