TEBA

BM Irak Temsilcisinden vatandaşlara oy kullanma çağrısı

Irak

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Muhammed Hasan, vatandaşlara sandık başına gitme çağrısında bulunarak,  Seçim Komisyon’unun özgür, adil ve şeffaf bir süreç yürütmesine de yardımcı olacaklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Muhammed Hasan, vatandaşlara sandık başına gitme çağrısında bulunarak, Seçim Komisyon’unun özgür, adil ve şeffaf bir süreç yürütmesine de yardımcı olacaklarını belirtti.


Muhammed Hasan, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) parlamento seçimlerinin altıncı oturumuna ilişkin bir video mesaj paylaştı. Muhammed Hasan, "Kürdistan Bölgesi vatandaşları bir sonraki parlamento için temsilcilerini seçme haklarını güvence altına almak üzere Cuma ve Pazar günü sandık başına gidin." diyerek seçmenlere çağrıda bulundu.

Muhammed Hasan, "Seçimler demokrasiyi güçlendirecek ve halkın endişelerine cevap vermek için Kürdistan Bölgesi kurumlarına yeni fikirler getirecek, bu seçim çok gerekli, seçimler bölge yönetiminin önemli bir parçası." şeklinde açıklama yaptı.

"Kürdistan Bölgesi şimdi 10 yıl öncesine göre çok farklı" diyen Hasan, IKBY’nin ilerlemesinden çok etkilendiğini ayrıca IKBY’nin doğru yolda ve daha iyi bir geleceğe doğru ilerlediğini, bunu göstermek için bir fırsat olduğunu ifade etti.


Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’na uzmanlar, teknik ve seçim ekipleri aracılığıyla yardımcı olduklarını belirten Hasan, “Uluslararası ortaklar süreci izliyor ve seçimlerin başarılı bir şekilde yürütülmesini umuyoruz." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.