TEBA

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi'nden Kerkük Vali Yardımcısı seçimine ilişkin açıklama

Irak

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi, Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi'nin adayı olmayan (Yavuz Hamit) adlı şahsın Kerkük Vali Yardımcısı olarak seçilmesine ilişkin bildiri yayınladı.

Bildiride, “Türkmen listesi için belirlenen bu görevin liste yönetimi dışında seçilmesi, Seçim Kanunu'na aykırı olmasının yanı sıra Kerkük'teki kesimler arasında mevcut olan barış ve birlikte yaşama ruhuna büyük bir darbedir.” ifadesine yer verilmiştir.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Hasan Turan’ın resmi Facebook hesabından paylaşılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Halk ve milletlerin hayatında dava sahibi olanların ayakta durduğu, ganimet ve çıkar peşinde koşanların ise düştüğü tarihi dönüm noktaları bulunmaktadır. Kerkük ise Irak Türkmenleri için her daim hayati bir mesele olmuş ve bu dava uğruna onlarca şehit verilmiştir.

Kerkük İl Meclisi tarafından bugün gerçekleştirilen oturumda, Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi'nin adayı olmayan (Yavuz Hamit) adlı şahsın Kerkük Vali Yardımcısı olarak seçilmesi, halkımıza yönelik komplo girişimlerinin devam ettiğini kanıtlamaktadır.

Türkmen listesi için belirlenen bu görevin liste yönetimi dışında seçilmesi, Seçim Kanunu'na aykırı olmasının yanı sıra Kerkük'teki kesimler arasında mevcut olan barış ve birlikte yaşama ruhuna büyük bir darbedir.

Bu geçici göreve aday gösteren taraflar ve göreve seçilenler, Türkmen şehitlerinin kanına ihanet etmiştir ve tarih ihanet edenleri asla affetmeyecektir.

Aziz Türkmen halkımızı, Kerkük İl Meclisi aleyhine açılan dava süreci sonuçlanana kadar sabırlı olmaya davet ediyoruz. Adaletin sağlanması konusunda Irak yargısının dürüstlüğüne ve tarafsızlığına olan güvenimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.