TEBA

Başbakan Sudani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanını kabul etti

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal Bin Ferhan ile iki ülke arasındaki ortak koordinasyon konseyinin etkinleştirilmesini görüştü. 

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Sudani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Farhan’ı kabul etti.

Açıklamaya göre görüşmede Irak ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkiler ve bu ilişkilerin tüm alanlarda, özellikle siyasi ve ekonomik alanlarda geliştirilmesi ayrıca büyütülmesi konuları ele aldı.


“İki kardeş ülkenin karşılıklı yarar ve ortak çıkarları gerçekleştirmek amacıyla verimli ortaklıkların güçlendirilmesi, Irak-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi'nin etkinleştirilmesi" konularının da görüşüldüğü ifade edildi.


Görüşmede ayrıca, bölgedeki en önemli gelişmelerin, Gazze'deki saldırının devamının sonuçlarının ele alındığı" belirtildi. Saldırının durdurulması için ortak çalışmaların ve Arap ülkeleri ile uluslararası çabaların koordinasyonunun sürdürülmesinin gerekliliği vurgulandı. Uluslararası topluma, Filistin halkına karşı on aydan fazla süredir devam eden soykırım trajedisini durdurma ve Filistinlilerin topraklarında yaşama hakkını savunma sorumluluğunu üstlenmesi çağrısı yapıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.