TEBA

Barzani ile Araci görüştü

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, IKBY ile Irak arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu, bugünkü Bağdat ziyaret ve görüşmelerinin ilişkilerin güçlendirilmesinin özel bir parçası olduğunu söyledi.

IKBY Başbakanı Mesrur ​​Barzani, bugün Bağdat'a giderek Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Araci ile ilk görüşmesini gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından gazetecilere konuşan Mesrur Barzani, "Şimdiye kadar kalan tüm sorunları çözmek için, Bağdat'a gelip bağlantılı olan tüm arkadaşlarla konuşmamız çok normaldir, ilk görüşmemiz sevgili kardeşimiz Kasım Araci ile oldu.” dedi.

Barzani, "Bir yandan Başbakan Sudani diğer yandan da üst düzey hükümet yetkilileriyle ve siyasi partilerle kalan sorunlardan bazılarını tartışmak, ayrıca şu anda meyvelerini vermekte olan iyi ilişkileri güçlendirmek için bir araya geleceğiz.” ifadesinde bulundu.

Mesrur Barzani, yaklaşık iki aydır maaşlarını alamayan IKBY güvenlik güçlerinin maaşlarına ilişkin, ise "Umarım bunu tartışırız ve çözülür.” şeklinde açıklama yaptı.

Kasım Araci, "Bağdat ile Erbil arasındaki anlayış Irak'a güç ve fayda sağlayacak. Birçok ortak nokta var ve her iki taraf da anayasal başarılara ulaşmak için birlikte çalışacak. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanının Bağdat'ı ziyareti olumlu olacaktır.” dedi.

Başbakanlık’tan yaptığı açıklamada, "Görüşmede Irak'taki siyasi ve güvenlik durumuna ilişkin son gelişmelerin tartışılmasının yanı sıra, Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki sorunların anayasa temelinde çözülmesi, özellikle maaş ve mali hakların sağlanması ihtiyacı üzerinde duruldu.” ifadeleri yer aldı.

Görüşmelerin diğer bölümlerinde, "Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin güvenliğini ve istikrarını korumak için iki taraf arasında işbirliği ve koordinasyonu teşvik etmek." Konusunun ele alınacağı aktarıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.