TEBA

Bakan Hüseyin: Saldırılar Irak'ı savaşa sürükleyebilir

Irak

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, ABD'nin misilleme saldırıları ve silahlı grupların saldırılarının Irak'ı savaşa sürükleyebileceğini söyledi. 


Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin BBC'ye, yaptığı açıklamada, "İran ve ABD'nin mevcut kaygıları önemli ölçüde arttı. Her iki tarafın da saldırılarını durdurmasını umuyoruz, çünkü sorunları Irak topraklarında çözülmeyecek." dedi.

Hüseyin, 2 bin 500 ABD askerinin geri çekilmesine ilişkin müzakerelerin başlaması gerektiğini söyledi.


Fuad Hüseyin, DEAŞ’ın geri dönüşünü engellemek için 2014 yılında askeri danışman olarak Irak'a gelen 2 bin 500 ABD askerinin, ayrılış sürelerini aştıklarından geri çekilmeleri için müzakerelerin başlaması gerektiğini ifade etti.


Bakan Hüseyin, "Irak halkının çoğunluğu yabancı birliklerin ülkede kalmasını istemiyor. Irak hükümetinin davet ettiği Amerikalılar onlarla müzakere edecek. Irak'a davetsiz gelen Amerikalıların ülkeyi terk etmesi gerekiyor." diye konuştu.


Hüseyin, silahlı gruplara, saldırılarına devam etmeleri halinde Irak'ı savaşa sürükleyeceklerini belirten bir mektup gönderildiğini söyledi.


Sadece İran'ın değil, Irak'taki tüm partilerin gücünden endişe duyduğunu belirten Fuad Hüseyin, Irak'ın kararlarının Bağdat'tan çıkması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.