TEBA

Eylül ayı maaş takvimi açıklandı

EKONOMİ

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Maliye ve Ekonomi Bakanlığı, eylül ayı maaş takvimini açıkladı.

IKBY çalışanve emeklilerin maaş takvimine göre; Eylül ayı maaşlarının dağıtımı 18 Ekim Cuma günü emekli maaşlarıyla başlayacak ve 24 Ekim Perşembe günü Bakanlar Kurulu Başkanlığı ile sona erecek.

IKBY Parlamentosu'nun altıncı oturum genel seçimlerinin yapılacağı 20 Ekim’de maaş dağıtılmı yapılmayacak.

IKBY Maliye ve Ekonomi Bakanlığı dün gece yaptığı açıklamada, Maliye ve Ekonomi Bakanlığı teknik heyetinin Bağdat'ta olduğu belirtildi.

Açıklamada, biyometri ve benzeri isimlerin eksikliği, Elektrik Bakanlığı ve IKBY maaş listesi sorunlarının büyük kısmının çözüme kavuşturulduğu aktarıldı.

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, “16 Ekim Çarşamba günü Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait maaşların kesintisi olan (109.663.329.000) yüz dokuz milyar altı yüz altmış üç milyon üç yüz yirmi dokuz bin dinar tutarındaki bütçenin Elektrik Bakanlığı, Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı ve biyometri sorunlu isimlerle eşleşen çalışanlara ödeme yapıldı.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, eylül maaşı için şu anda mevcut olan para miktarının yaklaşık 800 milyar dinar, eylül maaşı için ihtiyaç duyulan para miktarının ise yaklaşık 997 milyar dinar olduğu kaydedildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.