TEBA

İzmir'de şiddetli patlama

Dünya

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan bir binada sanayi tüpü patladı. Ortalığı savaş alanına çeviren patlamada; 4 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. İzmir Valisi Süleyman Elban da patlamanın sanayi tüpünden kaynaklandığını açıkladı.

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir binada sanayi tüpü patladı. Ortalığın savaş alanına döndüğü patlamanın bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.


İlk belirlemelere göre; patlamada ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Öte yandan patlamanın ardından bölgede yaşanan panik anları cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Patlamanın ardından açıklamalarda Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, ölü sayısının 4'e yükseldiğini aktardı. Ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

İzmir Valisi Süleyman Elban da patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, patlamanın sanayi tüpünden kaynaklı olduğunu söyledi. 

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:


"Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir.


Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.